Atatürk Köşesi
TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan Çeltikcilerin Sorunlarını Dinledi.

Pirincin Başkenti İpsala’da başlayan çeltik hasadını yerinde görmek ve sorunları dinlemek üzere Bölgemize gelen TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan,bugün Ticaret Borsası’da düzenlenen toplantıda üreticilerin sorunlarını dinledi.

Saat 14.30’da başlayan toplantıda yaptığı konuşmada TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Bölgenin çalışan, alın teri döken ve üreten hatta dar bir çerçeve olsa da Ülkeyi besleyen insanların olduğunu bir bölge olduğunu söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Biz TMO olarak, üreten bu insanlarımıza saygı duyuyoruz. TMO Çiftçinin kara gün dostu ve de gıda teminin güvencesidir.  Ofisin üreticinin dostu ama aynı zamanda zor zamanlarda da ülkenin tüketicisi açısından önem arz ediyor. Fakat TMO stok yapması için üreticimizin de üretmesi lazım.

Bu bölge dar bir yer olmasına rağmen ülkemizin çeltik üretiminin büyük bir bölümünü karşılıyor. Bu da önemli bir parametre. Çeltik hasat döneminin başladığı bu günlerde biz kurum olarak yakından takip ediyoruz. Piyasalar üretici lehine olduğu sürece biz müdahale etme şansımız yok, çünkü üretici malını iyi şartlarda satabiliyorsa bizde bu durumu müdahale emeyiz. Piyasalarda çeltik ürününde üretici aleyhinde bir fiyat olursa biz TMO olarak buna müdahale edip üreticimizin malını almaya hazırız, garantisini veririz. Bu TMO’nun görevidir.

Asıl olarak biz bu bölgenin ürünü ile ilgili bir farkındalık olmasını istiyoruz.  Türkiye’de pirinç tüketiminde bir düşüş var bunun sebebi bu farkındalığı ortaya koyamayışımız. Örneğin pirinçte GDO haberi çıkıyor bu durumdan İpsala pirinci de etkileniyor. Çünkü marketlerdeki pirinçlerde İpsala pirinci adı yazmıyor. Ancak, bu ülkenin başta Trakya bölgesinin pirincinin farklılığını ortaya koymak lazım. Bunun için bölgede özel logolar uygulanıp coğrafi işaret konulmalı ve de bu bölge ürünleri için İyi Tarım uygulanmalıdır. Bu konularda önümüzdeki günlerde çalışmalar yapacağız. Bu şekilde güvenilir gıdaya tüketicilerimiz daha kolay ulaşacaktır. Bölge ürünü daha da değerlenecektir.”

GÜRBÜZ, İPSALA’NIN BİR TARIM İLÇESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yaptığı konuşmada, İpsala’nın bir tarım ilçesi olduğunu yaklaşık 500 bin dekar alanda tarım yapıldığını, bu yıl yaklaşık 200 bin dekar alanda Çeltik ekimi, 200 bin dekar alanda buğday ekimi, 100 bin dekar alanda ise Ayçiçeği ekimi yapıldığını kaydetti.

Erdoğan daha sonra çeltik üreticilerinin sorunlarını dinleyerek notlar aldı ve bu konularda çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Toplantıya İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, Kocahıdır Beldesi Belediye başkanı Ali Ercan, Tarım ve Sulama Kooperatifi Başkanları ile çeltik üreticileri katıldı.       

GÜRBÜZ’Ü ZİYARET ETTİ.

TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, toplantı öncesi İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti.

 ÇELTİK TARLASINI GEZDİLER.

TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindekiler çeltik hasadı yapılan ovayı gezerek bilgi aldılar.